divendres, 6 de març del 2015

ESPAIS BUITS, ESPAIS EN DESÚS, ESPAIS DEGRADATS... VOLEM LA TEVA COL·LABORACIÓ

Des de Solucions Geogràfiques a aquesta tipologia d'Espais (Buits, en Desús, Degradats, ...) ens hem anat referint tot sovint com a Espais VAT (http://solucionsgeografiques.blogspot.com.es/2014/10/vat-map-com-visualitzar-espais.html)

Malauradament a gairebé totes les ciutats del nostre país tenim Espais que podem classificar amb aquestes categories. Ni la gran etapa de creixement constructiu va ser capaç, en molts cassos, de relligar i suturar, aquests espais, molts d'ells emblemàtics d'un passat simbòlic o gloriós i que en l'actualitat, en un context de crisi, encara afloren més significativament dintre dels nostres municipis.

Antigues construccions industrials (cas dels Vapors del Vallès o colònies de l'Eix del Llobregat) masies abandonades, antigues instal·lacions ferroviàries en desús, cases modernistes sense rehabilitar, ...
 
 
 
Com veieu la heterogeneïtat de casos és més que evident. Tant poden ser dintre de la ciutat consolidada com al mig d'un entorn rural. La nostra voluntat amb aquest mapa és la de recollir tots aquests espais i fer evident que cal una actuació per evitar que continuïn degradant-se i arribin a desaparèixer. Considerem que si tots queden recollits en un mapa serà més fàcil prendre consciencia de la situació i així afavorir el sorgiment de propostes per aprofitar molts d'aquests espais per a nous usos, que poden ser temporals o definitius, en funció del cas.

Tanmateix no volem tan sols mostrar aquells casos en procés de degradació sinó que també tenim espai per als casos d'èxit ja rehabilitats.

Per aquest motiu tornem a fer una crida a tothom que ens vulgui aportar espais que considereu que s'adaptin a aquestes característiques per tal de fer créixer aquest mapa entre tots.

Us facilitem l'enllaç http://bit.ly/Zsk7u5 per tal que és visualitzi com van aflorant nous espais. A més està fet amb una eina molt potent que l'ICGC posa a disposició de tots els usuaris.

Esperem les vostres aportacions!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada