dimecres, 25 de març del 2015

Què podem fer amb les Dades Obertes?

Ja fa uns dies que ens venim plantejant com podem aprofitar els portals Open Data per tal de generar nous recursos.

Doncs hem volgut fer la primera prova amb el portal de dades obertes de l'Ajuntament de Sabadell http://opendata.sabadell.cat/ca/

Tot i que encara considerem que hi ha marge de millora cal reconèixer que el volum de dades publicades es força considerable.

Ens hem endinsat dintre de l'apartat de l'Agenda de Sabadell. Allà hem trobat un arxiu XML. Afortunadament per a nosaltres els esdeveniments estan georeferenciats. A continuació hem passat l'arxiu a un Excel.

Hem optat per construir un mapa amb la localització dels esdeveniments que es realitzaran a Sabadell la darrera setmana del Març dintre del nostre compte de Cartodb. Aprofitant l'Excel i fent unes petites adaptacions el resultat que hem obtingut és el següent:


Per cada un dels actes que es realitzaran durant aquesta setmana hem definit una sèrie de variables com son:
 
  1. Adreça.
  2. Categoria.
  3. Data.
  4. Entradeta, és a dir, una petita descripció de l'acte.
  5. Nom, parla del lloc o entitat organitzadora.
  6. Títol de l'acte.
Val a dir que no hem fet cap cerca de dades, tan sols hem aprofitat les publicades per l'Open Data de l'Ajuntament de Sabadell.

El mapa base que hem utilitzat és el Nokia Terrain Day, afegint un títol descriptiu del mapa, així com una llegenda explicativa del que hi ha representat.

Aquesta és tan sols una de les possibilitats de generar cartografia a partir de les dades obertes que ens faciliten les administracions publiques. En properes entregues mostrarem d'altres possibilitats més elaborades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada