dimarts, 27 d’octubre del 2015

PRESENTACIÓ ESPAIS VAT A LA JORNADA ANUAL DE LA XCT

El proper dimecres 4 de novembre farem la primera presentació pública del Mapa dels Espais VAT a la JORNADA ANUAL que celebra la Xarxa de Custòdia del Territori, en aquesta ocasió a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, al Carrer del Carme 47 de Barcelona.

Es tracta d'un inventari d'indrets abandonats, degradats i en desús: els Espais VAT, Espais de Valor Afegit al Territori.

Els Espais VAT són nombrosos i presents a totes les contrades del nostre país. La tendència al creixement urbà mitjançant la construcció d'espais ex novo de les darreres dècades ha passat sovint per sobre de la conservació i restauració d'edificis o zones existents. La degradació d'aquests espais amb un alt valor afegit, ja sigui per les seves característiques patrimonials, arquitectòniques, culturals o naturals, ha incrementat notablement amb l'esclat de la bombolla immobiliària i la manca de recursos econòmics per mantenir-los, conservar-los o dotar-los d’un ús.  

Aquest inventari ha de permetre conèixer la localització, quantitat, l'estat i la tipologia dels espais en desús i degradats amb valor afegit del territori català per permetre una millor gestió patrimonial del nostre entorn. Alhora, conèixer els VAT genera sinèrgies entre els diferents sectors econòmics, l'administració i el territori en la revitalització social i econòmica del país. Es tracta doncs d'aprofitar espais oblidats perquè siguin una oportunitat i un activador de l'economia del territori circumdant.
 
Voleu saber on hi ha ESPAIS VAT?

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada